10 dagar med Köttdetox!

 
Efter tio dagar med Carnivore = 100 % kött mår jag alldeles utmärkt. De första dagarna var rätt tunga och jag upplevde typiska utrensningssymtom. Därefter har jag känt mig fysiskt och mentalt stark. 
Jag gick från en ketogen diet bestående av stora mängder grönsaker, olivolja, kokosolja och moderata mängder med animalier. 
 
När jag testade Carnivore vid två tidigare tillfällen upplevde jag att mitt mentala fokus blev något sämre om man jämför med ketos. Jag tog då för givet att det var bristen på tillfört fett som gjorde skillnad och att allt skulle gå till sig så snart som jag kom upp i rätt ratio av fett i förhållande till protein. 
Men där hade jag fel!
 
När jag lämnade carnivore senast och gick över till ketogen diet så tog jag tillfället i akt och började införa var grönsak för sig (en metod som jag använde flitigt när jag jobbade för att bli av med mina ME-symtom/hjärndimma). 
När jag införde bladspenat (en påse på 175 g) varje morgon så upplevde jag stor skillnad på det mentala fokuset. 
 
Som jag berättat tidigare så upplevde jag stora fördelar på det fysiska planet senast jag annamade Carnivore. Jag upplevde också till min förvåning att hormonsystemet svarade positivt, dvs att insulinet höll sig på en låg nivå och testesteronet låg på en hög nivå, vilket ger en mental harmoni, bra sömn och bra självkänsla. 
Tack vare de positiva effekterna som jag upplevde senast av Carnivore så beslutade jag mig för att ge Carnivore en ny chans, denna gång tillsammans med bladspenat.
 
Så här långt, allt väl!
Receptet är två påsar med ekologisk bladspenat (Willys ekologiska håller god kvalitet och hyfsat pris). Tänk vad lite spenat kan göra skillnad. Vad det är med spenat som gör den stora skillnaden vet jag inte ännu. Kanske är det tillskottet av mineraler som behövs för att carnivore ska fungera i längden? 
I köttväg så är jag väldigt noga med att ebart äta kött från gräsbetande djur, vilt kött, vild fisk alternativt fågel av olika slag. 
Traditionell carnivore innefattar ofta stora mängder nötkött och inget annat. Eftersom kött från gräsbetande djur är väldigt svårt att införskaffa i Sverige (särskilt svenskt kött, vilket jag föredrar) så har jag valt att äta även andra typer av animalier som håller bra proteinbalans. Spannmålsuppfött kött bör undvikas till varje pris eftersom proteinbalansen i detta kött kan liknas med spannmål som är kraftigt inflammatoriskt och kan bidra till minskat fokus, hjärndimma och trötthet. 
 
Om man inte har testat carnivore tidigare så låter det såklart som ett väldigt extremt sätt att leva. Rådet jag skulle ge är att ge Carnivore en chans under förslagsvis en månad. Med Carnivore får kroppen möjlihget att svälta ut mängder med dåliga bakterier, svampar och virus ur kroppen som göds av vissa typer av proteiner, fibrer och kolhydrater. 
Det är svårt att veta hur bra man kan må innan man har testat. Man har enbart sin egen historiska hälsa att referera till, kanske finns där outforskad potential? 
 
I skrivande stund rasar skriverier och debatt om Coronaviruset. Varför inte passa på att boosta immunförsvaret med carnivore i kombination med mineralrik bladspenat och c-vitamintillskott (askorbinsyra som finns att köpa billigt i kryddhyllan i alla butiker)? 
Avlasta kroppens immunförsvar och låt det arbeta med att hålla skadliga bakterier och virus i schack!
 
Fördelar med Carnivore:
  • Starkt antiinflammatoriskt. Troligtvis det mest effektiva sättet att bli av med värk av olika slag. Effektivt på fibromyalgi, artros mm mm
  • Blodtryckssänkande (vid högt blodtryck)
  • Insulinstabilicerande (bör ge god effekt vid diabetes)
  • Skingrar hjärndimma (effektivt vid tex ME)
  • Otroligt effektivt mot sömnbrist. MIn erfarenhet är att carnivore tvingar in min kropp i goda sömnvanor då jag gärna somnar av äkta trötthet runt 22.00 och vaknar utvilad mellan 05.00 0ch 06.00
  • Fysisk styrka. Väldigt effektiv metod för att boosta kroppen vid träning av olika slag. Hormonsystemet blir stabilt på ett för fysiska aktiviteter effektivt sätt. Testesteronnivåerna stiger jämfört med husmanskost, och tillväxthormonet IGF-1 stiger på ett liknande sätt som vid ketos
  • Mycket effektiv och enkel metod för att bli av med IBS. Problemen med IBS beror till stor del på att man blandar olika typer av föda på ett sätt som orsakar jäsningsprocesser i mag och tarmsystem. Med carnivore blir det rekordenkelt att komponera födan på rätt sätt utan att problem uppstår. Vid problem med IBS! Varför inte testa carnivore under en månads tid?
  • Eliminerar på sikt problem med migrän
OM man testar att gå över till carnivore direkt från en inflammatorisk husmanskost så bör man bereda sig på stora utrensningssymtom av olika slag. Symtomen kan tex bestå av nedstämdhet, ledsamhet, utslag på olika ställen på kroppen, huvudvärk, vätskebrist/elektrolytbrist (viktigt att tillföra extra salt/Himalayasalt) mm mm. 
 
Michaela Petersson är en person som har erfarenhet av carnivore som ett instrument att bli av med väääääldigt tunga inflammatoriska problem. Hennes far, psykologen Jordan Petersson blev av med livslång depression med carnivore.
 
 
 
 
C-vitamin Carnivore Ketos ME artros atiinflammatorisk blodtryck corona fibromyalgi hjärndimma hormon ibs migrän sömn trötthet
6 kommentarer