16 dagar med kött! Starkare och några kg lättare!

 
Jag är nu inne på min 16:e dag med Carnivore, dvs en kosthållning baserad på enbart kött (med viss modifikation under de senaste dagarna)!
 
Det förvånar mig att man kan må så ohyggligt bra av att välja bort föda som sägs vara nyttig för att ersätta det med föda som under decennier har målats upp som skadlig för hälsan. 
Jag mår VÄLDIGT bra efter dessa 16 dagar! Och då jämför jag Carnivore med en kost baserad på stora mängder grönsaker, hälsosamma fettkällor, frukt och moderata mängder med animalier. 
 
Positiva effekter så här långt:
  • Jag upplever en större fysisk styrka för var dag som går
  • Ett stort mentalt lugn, harmoni och självförtoende. Hormonsystemet är i total harmoni!
  • Mag/tarmsystem är väldigt harmoniskt
  • Leder och muskler är mjuka och jag känner mig lätt i kroppen
  • Jag har tappat fett kring magregionen. En viktminskning på ca: 4 kg på 16 dagar (utan att uppleva hunger eller svält en enda minut
Negativt:
  • Tråkig föda med tiden
  • Kostsamt om man ska hämta all energi från vilt alternativt naturkött
 
Carnivore - med viss modifikation!
 
Jag gick igenom en period för ett par dagar sedan där jag kände att maten formligen växte i min mun. Det var inte gott att äta längre. 
Jag syndade och blandade creme fraiche med lite sötsur sås och inmundigade det till köttet. Oj så gott det blev att äta igen.
 
Under de senaste dagarna har jag ersatt en del av köttet till fördel för creme fraicheblandningen, vilket gör maten betydligt mycket smakfullare. Matkontot blir lägre då ett par dl creme fraiche endast kostar lite mer än tio kronor. Och två dl fett tillsammans med några köttbitar räcker långt energimässigt för en vanlig dag. Önskar man större mängd energi vid träning så är det enkelt att öka på mängden fett. Man kan använda någon klick smör också om man vill. Fett har väldigt hög energidensitet. En matsked fett motsvarar ungefär ett kg melon. 
 
Jag upplever att min kropp mår väldigt bra när den får fett. Allra helst under de kalla perioderna av året. Problemet jag har haft tidigare är att jag inte har mått särsklit bra av mejeriprodukter av olika slag. Men i och med att jag har uteslutit all föda bortsett från kött så fungerar det bra.
 
Magnesium!
I tidigare inlägg har jag berättat att jag har hittat en Mg-källa som mn kropp tar upp på ett bra sätt och som gett mig flera positiva effekter https://magnusfahlen.blogg.se/2020/april/12-dagar-med-enbart-kott-och-jag-mar-finemang.html?fbclid=IwAR3jJknkBqGR6a-plyoDd4SEZqGCw8CvWg7IidYyytJRMf_EUNMe5kwqUIw. Den magnesiumkällan är epsomsalt (Mg-sulfat).
Problemet med epsomsalt är bara att det har en skapligt laxerande effekt, vilket kan vara bra under en period ur utrensingssyfte. Men i längden blir det inte så bra.
Jag har nu hittat en ny Mg-källa som min kropp verkar kunna ta upp på ett bra sätt.
Det var vår pålästa och duktiga ägare till den lokala Life-butiken i stan som tipsade mig om en Mg-källa som är helt organisk och som kan ha en bättre biotillgänglighet. https://www.lifebutiken.se/produkter/food-grown-magnesium-60-kapslar 
 
En reflektion från min sida när det gäller att hitta svenskt kött från gräsbetande djur är att det närapå är omöjligt att finna. Jag köper alltid svenskt, förutsatt att det är positivt för min hälsa. Men jag kan konstatera att närapå det enda man kan komma över i butiker ur det hänseendet är vilt kött av olika slag. Ska man ha nuturbetat kött utan spår av spannmål så är det brasilianska köttet att föredra. 
Min plan är att ta kontakt med någon lokal bonde som sägs föda upp sina djur på enbart hö och gräs. 
 
So far, so good!
 
Till alla som är nyfikna på att testa Carnivore kan jag bara säga - TESTA! Varför inte under en begränsad period på en månad?
 
Carnivore hormon mage magnesium stark tarm träning vikt värk
2 kommentarer