ME/CFS, fibromyalgi, MS och andra kroniska sjukdomar.

ME/CFS, MS, fibromyalgi och många andra sjukdomar sägs vara obotliga och kroniska sjukdomar som det inte finns någon bot för.
Trots att dessa sjukdomar bär på otroligt tungt lidande och tunga sjukdomssymtom i glidande skala så finns det inga säkra diagnosmetoder. 
De allra flesta som är drabbade har genom åren blivit ifrågasatta av sin omgivning eftersom sjukdomarna inte syns på utsidan och problemen kommer i skov där man ena dagen kan leva relativt normalt, för att därefter drabbas av total utslagenhet. 
ME/CFS har många gemensamma nämnare med MS och fibromyalgi, kanske även med sjukdomarna ALS och narcolepsi. ME är lite som toppen av ett isberg där kropp och hjärna ständigt ligger på gränsen till vad den klarar av.  
Varför allt fler drabbas av ME kan man fråga sig, och orsakssambanden skiljer sig åt mellan olika individer. Några är övertygade om att inkörsporten till ME var svininfluensasprutan. Vissa drabbades av ME långt före svininfluensasprutan. Några började få problem i samband med nack och ryggskador (något som är rätt vanligt förekommande vid fibromyalgi). Andra har upplevt att inträdet till ME har uppstått i samband med utbrändhet. 
Många andra vittnar om att det är fästingburna virus som är orsaken till de besvärliga kroniska sjukdomssymtom som de har drabbats av (lyme disease). Det är nu också erkänt på en vetenskaplig nivå att virusburna sjukdomar vandrar från mor till barn, ett faktum som leder till tanken att väldigt många bör bära på dessa virussjukdomar utan att vara medvetna om dem då fästingar har funnits på jorden sedan miljoner år tillbaka i tiden. 
 
Om man tar på sig helikoptervyn så skulle man kunna tänka sig att kroniska sjukdomar uppstår i samband med att kroppens immunförsvar av olika anledningar går ner. 
 
Svininfluensasprutan innehöll bevisat större mängder av ämnet skvalen än vad som är motiverbart. Vaccinet innehöll även mycket höga nivåer av tungmetallerna arsenik och tenn.
http://andersleander.bloggplatsen.se/2016/05/08/11310384-svensk-lakare-och-kth-hittade-hoga-halter-av-arsenik-och-tenn-i-pandemrix/
 
Den enda sjukdom som har blivit erkänd som biverkning av Pandemrix är narcolepsi. Alla som påstår att de har upplevt mer eller mindre problem efter Panderix blir inte hörda, hur många de än är till antalet. 
Personligen så har jag svårt att tro att det inte finns en glidande skala mellan 100 % symtomfri och till att drabbas av narcolepsi. Människokroppens avancerade biologiska system KAN inte vara så svartvitt. Det bör finnas en skala mellan 0 till 100 där allt från mildare trötthet till narcolepsi får plats, och där även ME/CFS kvalar in tillsammans med så kallade autoimmuna sjukdomar av olika slag. 
Jag personligen drabbades negativt av Pandemrix där de första symtomen var att jag fick nedsatt blodcirkulation i händer och fötter. Resterande symtom kom smygande under väldigt lång tid för att slutligen hamna vid fibromyalgi och ME-symtom. 
 
Varför drabbades vissa negativt av Pandemrix och vissa inte?
Svaret på den frågan skulle kunna vara så enkelt om man ser logiskt på frågan! Hur starkt var respektive persons immunförsvar vid tillfället för vaccineringen? Hade personen i fråga under en längre period levt under konstant stress som hade sänkt kroppens immunförsvar, vilket ger en starkare reaktion på vaccinsprutan? Alla kliniska vaccinationstester som genomförs testas ut på redan friska och starka personer. Hur de kliniska testsvaren skulle se ut vid test på människor med vid vaccinationstillfället nedsatt immunförsvar skulle se ut vet man så klart inte. 
 
Samband mellan stress och kroniska sjukdomar (inklusive utbrändhet)!
Våra kroppars immunförsvar är beroende av en kropp i harmoni för att vara motsåndskraftig mot virus, skadliga bakterier och parasiter av olika slag. 
Allas våra kroppar består hela vägen från födsel till död av en blandning av medfödda och genom livet tillförda skadliga organismer av olika slag. 
Som tur är så föds vi också med en mix av nyttiga bakterier, enzymer och T-celler som kan bekämpa skadliga virus och bakterier av olika slag. Ju starkare våra immunförsvar är när vi föds, desto bättre rustade är vi för stundande utmaningar och påfrestningar i livet. 
Har vi dessutom lyckan att få leva i en stressfri och harmonisk miljö så förblir våra immunförsvar starka och motståndskraftiga. 
 
När våra kroppar väl utsätts för negativ stress så går våra kroppars immunförsvar ner. 
Våra kroppar är skapta till att klara några minuter stress per dag, något som är en viktig överlevnadsfunktion nedärvd från vårt liv på stenåldern. 
När vi utsätts för stress av olika slag så stänger kroppen helt ner sitt viktiga immunförsvar för att under några minuter bli fysiskt starka och vara förmögna att fly från farliga situationer.
Att kroppens immunförsvar stängs av under några minuter per dag är inga större problem. Det är något som immunförsvaret återhämtar sig snabbt från. 
När vi utsätts för negativ stress och oro under längre perioder så står kroppen helt oförsvarbar mot virus, skadliga bakterier, svamporganismer och parasiter som finns i våra kroppar sedan tidigare. Ju större dosen av stress är, och ju längre tid den pågår, desto större blir problemen för kroppen att försvara sig, och kroppen förlorar steg för steg kriget mot de organismer som vill vinna kriget om vår biologiska kropp. 
Om då några av oss är födda med ett fästingburet virus så skapas en miljö som gör det lättare för det skadliga viruset att ta plats i vår kropp i samspel med andra virus (där Epstein Barr Virus är det allra besvärligaste, i folkmun kallat herpesvirus), svampar och bakterier. 
 
Stresshormonet kortisol!
Den viktigaste delen i våra kroppars system när det kommer till stress är hormonet kortisol ("stresshormon"). 
Höga kortisolnivåer är en förutsättning för att vi ska vara skärpta och starka och förmögna att fly vid en farlig situation. Kortisolpåslag signalerar ger en signal till kroppen att stänga av mag och tarmsystemets immunförsvar för att ge kroppen all den energi den behöver för att fly. 
Att hålla kroppens kortisolnivåer på låga nivåer är en ofrånkomlig förutsättning för att hålla sig fri från sjukdom. Vad som är besvärligt när det gäller kortisol är att när man väl har drabbats av ett kroniskt sjudomsstillstånd så sjunker stresströskeln, vilket i sig leder till ökade nivåer av kortisol, och man hamnar i ett moment 22 som kan vara otroligt besvärligt att ta sig ur. 
Det är här som kosten kommer in och spelar en viktig roll då det finns två saker som har stark direkt påverkan på kroppens kortisolnivåer. Det ena är stress, och det andra är insulin
Genom att helt undvika insulinpåslag så undviker man också påslag av stresshormonet kortisol. Sambandet mellan insulin och kortisol är så starkt så man borde kunna ifrågasätta i vilken ordning problemen med kroppens immunförsvar uppstår, särskilt med tanke på den stora ökningen av utbrändhet. Ju större antal insulinpåslag, desto högre blir nivåerna av stresshormonet kortisol. Det är egentligen kanske inte blodsockernivåerna som är det stora problemet med våra kroppars hälsa. Högst sannolikt så kan det vara insulinpåslagen som triggar kortisol som är den stora boven i dramat.
Människor som tränar hårt och arbetar fysiskt drabbas ofta mindre av sjukdomar av olika slag, trots att de lever på en glukosrik föda. Det är vetenskapligt bevisat att människor som tränar hårt får väldigt små insulinpåslag vid intag av glukosrik föda, vilket gör att dessa personer inte till lika hög grad utsätts för höga nivåer av kortisol, och de kan därmed hålla sig mer friska och fria från stress. 
Men när man inte anstränger sig fysiskt och samtidigt förtär större eller mindre mängder av glukosrik föda så triggas kroppens stresshormon på ett sätt som sänker kroppens immunförsvar. 
 
En annan väldigt negativ effekt som kortisol har på kroppen är att det triggar en inhibitor som heter PAI-1. PAI-1 inhiberar (förhindrar) ett kroppsligt enzym att fylla sin viktiga uppgift med att förhindra klumpar att bildas i vårt blod. 
Höga nivåer av PAI-1 är starkt förknippade med cancer, värk, migrän, SARS (Covid), depression/ångest, nedstämdhet, MS, fibromyalgi, diabetes, sköldkörtelsjumdomar, Epstein Barr (herpes) mm mm. 
 
 
 
 
Kosten och dess inverkan på kroppens immunförsvar går inte att ifrågasätta. 
Mitt personliga facit är att ha gått från symtom på ME, fibromyalgi, allergier, kikhosta och annat till att vara helt symtomfri med hjälp av kost, leva i nuet och djupandning. Jag har inte haft ett endaste influensasymtom sedan 2014.
 
Anser sig vara 100 % välmående och stark så har man troligtvis turen att vara född med ett strarkt immunförsvar, och man har mest troligt också hamnat i en tillvaro fri från negativa intryck, stress och disharmoni av olika slag. Då behöver man inte anstränga sig till lika stor grad för att hålla sig frisk och lycklig. Stort grattis till alla dessa 💪, och fortsätt glida vidare på livets macka.
 
 
Till alla andra är tipset att ta tag i sin vardag på olika nivåer för att söka sin egen väg till bättre hälsa. Hur stora ansträngningar som krävs står så klart i direkt paritet med hur stora uppoffringar man är beredd att göra, vart man befinner sig i sitt hälsotillstånd, hur långt man önskar nå och hur bra man vill må. 
 
Har man drabbats av ME/CFS så finns det ingen kvick fix, tyvärr. I det fallet krävs en otrolig disciplin för att bli friskare. 
Alla typer av sjukdomar kan kopplas samman med olika typer av virus, svampar, bakterier och parasiter. Alla dessa ogynsamma organismer kräver ett konstant flöde av föda och en gynsam syrefattig miljö att leva i. Genom att svälta ut de ogynsamma organismerna som bryter ner kroppens immunförsvar kan man sakta men säkert återuppbygga sin kropp till ursprungsnivå, eller i bästa fäll ännu bättre. 
Man ska komma ihåg att alla ogynsamma organismer kräver en viss typ av föda i form av olika typer av enzymer, glukos och tungmetaller för att övereleva. Detsamma gäller de gynsamma bakterierna som frodas i en syrerik miljö med naturlig föda som våra celler har blivit programmerade till att känna igen sedan tiotusentals år tillbaka i tiden. 
 
Oavsett sjukdom eller ohälsotillstånd så är det i slutänden kroppens immunförsvar som gör skillnad, vilket gäller allt från mildare symtom till allvarliga sjukdomar som cancer. 
Man vill gärna få oss att tro att varje specifik sjukdom är väldigt unik och kräver avancerade mediciner som bot. Inget kunde vara mer fel..... Vårt starka immunförsvar är den enda uthålliga boten, oavsett sjukdom.
 
Människans naturliga tillstånd är att vara frisk, lycklig och leva längre än 100 år!
 
 
 
 
 
 
 
#zero to hero# ALS Borrelia CFS Keto ME PAI-1 artros blodtryck cancer candida covid depression ebv fästing glukos herpes hjärndimma kortisol lyme lyme disease migrän narcolepsi nedstämdhet pandemrix sars stress svamp svininfluensa tungmetaller utbrändhet vaccin virus ångest
0 kommentarer