Socker & glukos bidrar till klumpar i blodet, som vid Covid-19!

I Oktober 2014 blev jag fri från många kroniska symtom med hjälp av en ketogen kosthållning (vilket gör att kroppen byter bränslekälla från glukos till ketonkroppar). Med en ketogen kosthållning kan man hålla kroppen i ett konstant läge som liknar vad man uppnår vid fasta.

De symtom som jag led av passade väl in under fibromyalgi, MS och ME. Konstant värk, en känsla av syrebrist/mjölksyra, hjärndimma, sömnproblem, återkommande kikhosta, energitapp och konstant trötthet under dagen. Faktum är att jag inte har drabbats av förkylning sedan 2016. 

Med hjälp av den ketogena kosthållningen började jag på förvånansvärt kort tid må väldigt bra. Faktum är att jag har aldrig tidigare mått bättre. 

Förutom att jag blev fri från en konstant smärta så blev jag även fri från alla mina allergier, mitt humör blev jämnare, jag fick betydligt bättre mental uthållighet och högre stresströskel, vilket lett till att det har blivit enklare att leva i nuet (betydligt mycket effektivare än mindfullness, djupandning etc).

Genom åren har jag under vissa perioder närapå varit besatt av att försöka förstå hur saker kring dessa effekter hänger samman. Dels för att kunna undvika att hamna i samma fälla igen, coh dels för att eventuellt kunna uppnå än bättre hälsa. För hur kan jag veta att jag utnyttjar min fulla potential då jag endast har min egen historia som referens? 

Ett stort besvär som jag är övertygad om att jag har lyckats bemästra med min kosthållning är att jag har svält ut och lindrat besvären med Epstein Barr Virus, vilket är ett virus som 80-90 % av världens befolkning bär på, och som det enligt läkarvetenskapen inte råder någon bot på (vilket betyder att det inte finns något medikament som botar det). EBV kan enligt vetenskapen sammankopplas till de flesta typer av sjukdomar, inklusive olika typer av cancer.

 

Jag har nu ramlat över en del intressanta artiklar kring Covid-19 som till viss del kan vara en ledtråd till varför jag blev av med ALLA mina symtom på en och samma gång. Nämligen att när kroppen befinner sig i ett konstant inflammatoriskt tillstånd så har kroppen en försvarsmekanism som gör att kroppens blod klumpar sig, vilket är en del av kroppens naturliga sätt att hela och läka sig själv. Stora problem uppstår när kroppen inte har förmåga att lösa upp klumparna i blodet, ett problem som på mycket kort tid kan leda till akuta problem, bland annat med lungornas förmåga att syresätta kroppen.

Det finns väldigt många artiklar och studier som visar att ett av de stora problemen vid Covid-19 är att blodet klumpar sig, vilket snabbt kan leda till ett läge där dödlig syrebrist uppstår!

 

Ungefär så här säger man om kopplingen mellan bildande av klumpar i blodet och Covid-19 i denna artikel: https://www.prevention.com/health/a32264828/coronavirus-blood-clots/

Varje dag dyker upp fler nyheter om de allvarliga komplikationer som kan uppstå till följd av COVID-19, problem med andning som orsakas av det nya coronaviruset. Nyare fakta visar att många läkare har märkt att patienter som har ett allvarligt fall kämpar med blodproppar.

Forskning på detta är preliminär, liksom de flesta studier om COVID-19 på denna punkt, men det ser ut att finnas ett mönster. En liten studie av obduktioner av COVID-19-patienter fann blodproppar i lungorna och under hudens yta. Dessutom fann forskare blodproppar under hudens yta hos patienter som fortfarande levde.

En studie av 184 patienter med COVID-19 på en intensivvårdsavdelning i Nederländerna fann att 27% hade en venös tromboembolism (VTE), ett tillstånd där det bildas en blodpropp, vanligtvis i de djupa venerna i ben, lår eller bäcken. Tjugofem av dessa patienter hade en lungemboli (PE), ett potentiellt livshotande tillstånd som inträffar när en del av en blodpropp bryts av och reser till lungorna. Sammantaget hade 31% av patienterna någon form av koaguleringskomplikation, vilket forskare konstaterade var ett anmärkningsvärt högt antal.

Broadway-stjärnan Nick Cordero, som har legat på sjukhus i flera veckor på grund av COVID-19, var tvungen att få sitt ben amputerat på grund av blodkoagulation.

Allt detta väcker några stora frågor - nämligen, hur kan ett andningsvirus orsaka blodkoagulation? Det här är vad läkarna vet hittills.

Vad är en blodpropp?
Koagulation är en helt normal och skyddande process. Om du blir skadad bildar din kropp en blodpropp (som är en gelliknande eller halvfast blodklump) för att stoppa blödningen, enligt U.S. National Library of Medicine. När blödningen är över bryter kroppen vanligtvis blodproppen och tar bort den.

I vissa fall kan människor få ett stort antal blodproppar. Det kan bero på ett underliggande medicinskt tillstånd som diabetes, vissa genetiska störningar, eller det kan hända vid akut sjukdom.

Det stora bekymret med blodproppar är när de förvandlas till en djup venetrombos (DVT), ett tillstånd där en koagel bildas djupt i lemmarna, eller en PE. (Både DVT: er och PE: er är former av VTE). "Det kan vara livshotande", säger William Schaffner, M.D., specialist på infektionssjukdomar och professor vid Vanderbilt University School of Medicine.

Symtom på en DVT inkluderar svullnad i benet eller armen, smärta eller ömhet som inte orsakas av en skada, hud som är varm vid beröring och rodnad i huden med svullnad eller smärta, säger Centers for Disease Control and Prevention (CDC) . En PE kan orsaka andningssvårigheter, bröstsmärtor som blir värre när du tar ett djupt andetag, hostar upp blod och en snabbare hjärtfrekvens än normalt.

Hur orsakar det nya koronaviruset blodproppar?
När någon har ett allvarligt fall av COVID-19 går kroppen på overdive för att bekämpa viruset. "Det är ett enormt inflammatoriskt tillstånd som uppstår," säger Sean Fischer, MD, medicinsk onkolog och hematolog vid Providence Saint John's Health Center och adjungerad professor i medicinsk onkologi vid John Wayne Cancer Institute i Santa Monica, Kalifornien. Denna inflammation kan påverka väggarna av blodkärl (känd som endotelet) och öka risken för koagulation, säger han.

"Det är ett enormt inflammatoriskt tillstånd som uppstår."

Blodproppar är också en fara för allvarligt sjuka människor - oavsett vilken sjukdom de har - eftersom de är orörliga och brist på fysisk aktivitet ökar risken för koagulation, förklarar Amesh A. Adalja, MD, expert på smittsam sjukdom och seniorforskare vid Johns Hopkins Center for Health Security.

"När du har en allvarlig infektion går kroppen i en kaskad av allvarlig immunförstörelse," säger han. "Du kan få förändringar av blodkoagulationsförmåga. Vissa människor kan blöda mer; Vissa människor kan koagulera mer. Vi har sett detta med andra kritiska sjukdomar. "

Varför är blodproppar så dödliga för COVID-19-patienter?
Blodproppar kan orsaka symtom som ovanlig smärta och andningsbesvär vid, men de kan också vara symtom på COVID-19, förklarar Dr. Adalja. "Det kommer bli svårt för individen att skilja om deras andningssymtom är från viruset eller en koagulering," säger han. Som ett resultat kan en blodpropp utvecklas till ett allvarligare tillstånd innan en patient eller medicinsk personal inser vad som händer.

Dessutom kämpar personer med svåra fall av COVID-19 redan för att andas, och en blodpropp kan göra det ännu värre, säger Anupama Nehra, MD, klinisk chef för hematologi onkologi vid Rutgers Cancer Institute i New Jersey vid University Hospital och lektor vid Rutgers New Jersey Medical School.

 
 
 
Brodwaystjärnan Nick Cordero drabbades av Covid-19 och tvingades amputera sitt ena ben pga klumpar i sitt blod. 
 
 
 
Mycket pekar alltså på att blodpropappar kan vara ett stort problem vid Covid-19, åtminstone för de mest allvarligt drabbade patienterna.
 
När man läser in sig på MS, ME, fibromyalgi, cancer och många andra kroniska sjukdomar så finns väldigt många artiklar som beskriver samma sak som vid Covid-19, dvs att man finner att blodet klumpar ihop sig, vilket bland annat kan leda till konstant värk i muskler och leder.
 
Finns det något man själv kan göra för att förhindra uppmomsten av blodproppar?
 
Så här säger Dr. Erik Berg!
 
 
https://www.prevention.com/health/a32264828/coronavirus-blood-clots/
 
Blodklumpar bildas främst av proteiner av olika slag och är en del av kroppens försvar mot inflammation. Blodklumpar bildas och löses upp när kroppen fungerar på ett korrekt sätt. 
Något som hindrar blodklumparna att upp sig är ett enzym som heter PAI-1. Detta enzym blockerar en process som inhiberar och löser upp blodklumparna. 
 
Vad är det som triggar PAI-1 (som orsakar konstanta blodklumpar)?
  • Glukos - föda som orsakar blodsockerökningar i blodet, dvs kokt potatis, ris, pasta, socker, kokta baljväxter etc (OBS! Frukt triggar inte ökade glukosnivåer, vilket många tror).
  • Insulin - som direkt triggas av ovanstående, dvs blodsockerökningar.
  • Kortisol - triggas av insulin och stress (stress och oro kan i sig förvärra problemen med klumpbildning i blodet).
  • Östrogen - triggas av insulin.
Undviker man föda som ökar blodsockernivåerna i blodet så hjälper man kroppen att lösa upp klumpbildningen i blodet som är en effekt av ett konstant inflammatoriskt tillstånd i kroppen. 
 
Vilken typ av disciplin bör man hålla sig till för att uppnå dessa positiva effekter (till stor del byggt på mina egna erfarenheter och teorier)?
  • HusmanskostNEJ! Husmanskost genererar konstanta glukos och insulinpåslag som direkt bidrar till bildnande av blodklumpar. Så den disciplinen faller bort big time!
  • Ketogen dietJa! Genom att uteslutande äta enbart ovanjordgrönsaker, moderata mängder animalisk föda och fett så eliminerar man höjda nivåer av glukos, vilket leder till insulinpåslag, ökade nivåer av stresshormonet kortisol och höga nivåer av östrogen (som ofta kopplas samman med ökad risk olika typer av cancer). 
  • FruktJa! Frukt ger inga blodsockerpåslag och påverkar inte insulinnivåerna. Frukt består av mer eller mindre andel fruktos. Och fruktos orsakar inga blodsockerökningar då fruktosen tar samma väg in i kroppen som fett och protein gör, dvs via levern som omvandlar frukto till olika sorters fettsyror och glukos. Fruktos kan tom omvandlas till mättat fett med leverns hjälp. En kosthållning som ger ca: 80 av kroppens energibehov av frukt ger ett resultat som kan liknas vid ketos. Resterande enrgimängd kan komma från fett och protein.
  • Raw foodJA! All typ av rå kost gör att man undviker alla negativa mekanismer att slå in.
  • CarnivoreJA! Genom att uteslutande leva på animaliskt protein och fett som energikälla så påverkas inte blodets glukosnivåer till sådan grad att övriga negativa funktioner kickar in. Troligtvis så är det inte fullt så enkelt som att man behöver hålla sig till enbart animaliska proteiner. Man behöver också hålla sig till kött från gräsbetande djur eller vilda animalier av olika slag.
 
Får nu vem som helst påstå att man besitter kunskap att råda bot på Covid-19? Troligtvis inte! Men något som man är tillåten att påstå är att det finns möjlighet att råda bot på de symtom som ligger i kölvattnet av sjukdomen. Jag är själv ett levande bevis på att det är fullt möjligt att bota "obotliga" kronsika sjukdomar, och många fler med mig.
 
Vilka effekter kan man förvänta sig av ovan beskriven kosthållning - baserat på egna erfarenheter och andras?
  • Mjukare värkfria leder
  • Jämnare humör - ökat fokus
  • Betydligt mycket högre energinivåer (kan styrkas vetenskapligt genom högre cellenergi)
  • Friskare hud, bättre hårväxt, starkare naglar
  • Eliminering av allergier
  • Inga förkylningar
  • Nedtrappning/eliminering av blodtrycksmedicin
  • Nedtrappning/eliminering av typ 2 diabetesmedicin
  • Ett långsammare åldrande (kan styrkas vetenskapligt via talomerer)
  • Större motståndskraft mot neurologiska sjukdomar
  • Minskad risk för cancer (finns massor med forskning som stärker detta, åtminstone när det gäller en ketogen kosthållning)
  • Ökad syresättning av kroppen
  • Snabb ihållande viktminskning
  • Ökad återhämtningsförmåga vid fysisk träning
  • Stärkt hormonellt system
  • Eliminering av migrän och huvudvärk (jag har inte haft behov av alvedon och dylikt under sex års tid)
  • Minskade/eliminerade problem med oro, ångest och depression
  • Ökad minnesförmåga
  • Ökad muskelstyrka vid fysisk träning (via ökade testesteronnivåer och Glut 1)
  • Ökad fertilitet och sexlust
 
Blir man inte dum av att inte äta kolhydrater och socker?
Hjärnans totala behov av kolhydrater är 20 g/dag. 
Om kroppen inte får tillgång till kolhydrater så går levern in och omvandlar fett och protein till den kolhydratmängd som hjärnan behöver. 
Mina egna erfarenheter är att intellektet stärks markant med en ketogen kosthållning (vilket i min värld även inkluderar fruktarian, carnivore och raw food). 
Faktum är att världsrekordhållaren i "bra minne" lever efter en ketogen kosthållning.
 
Mycket viktigt att tänka på är att dricka extra stora mängder vatten och inta extra salt (naturliga oprocessade salter) för att undvika elektrolytbrist vid ovan beskriven kosthållning. 
 
 
 
 
#zero to hero# Blod, Corona ME MS, allergi barr blodtryck carnivore covid-19 deression diabetes dr eric berg epstein fibromyalgi frukt glukos hormon immunförsvar inflammation insulin keto klumpbildning kortisol migrän oro raw food stress syresättning sömn virus värk ångest
0 kommentarer