Man får intrycket att av att läget ändå är under skaplig kontroll inom svensk vård. Undantaget viss rapportering från äldreboenden där personal och anhöriga vittnar om att många av våra gamla inte får tillgång till den vård som de normalt skulle ha rättighet till.
Graferna nedan visar antalet vårdplatser inom vården i antal per 100 000 invånare. Utifrån dessa grafer och den statistik som presenteras över antal avlidna skulle man kunna anta att antal vårplatser till viss del går hand i hand med antal avlidna:
Tittar man på antalet sjukhussängar per tusen invånare så ligger Sverige långt ner på listan jämfört med övriga OECD-länder (vilka innefattar alla industriländer i världen och som är 35 till antalet).
Sverige har 2,4 sjukhussängar per 1 000 invånare, jämfört med snittet inom OECD som ligger på 4,7
Följande länder inom OECD har färre sjukhussängar jämfört med Sverige:
- Brasilien 2,3
- Chile 2,1
- Mexico 1,6
- Colombia 1,6
- Indonesien 1,0
- Indien 0,5
Högst upp på listan över vårdplatser - topp 10:
- Japan 13,2
- Sydkorea 11,7
- Ryssland 8,8
- Tyskland 8,2
- Österrike 7,6
- Lettland 7,2
- Ungern 7,2
- Polen 6,6
- Tjeckien 6,5
- Frankrike 6,2
Vilken typ av vård finns att tillgå?
Den vård som man till stor del förlitar sig på så här långt är syrgas och respiratorvård. När det gäller respiratorvård så finns det läkare som har vittnat om att den tpen av vård inte ger den effekt som man har förväntat sig att den ska ge. Dessa läkare och vissa studier visar att patienter som hamnar i akuta lägen drabbas av symtom som kan liknas vid den typen av syrebrist som kroppen kan drabbas av vid vistelse på hög höjd. Kroppen drabbas snabbt av syrebrist där de röda blodkropparna får problem med att transportera syre till kroppen, något som hänger samman med en mekanism som har med cellernas samspel med järn.
Klippet nedan visar vittnesmål från en läkare i New York som beskriver detta:
Hydroxychloroquine i kombination med zink har använts med mycket goda resultat vid vård av CV-patienter där man vid behandling av fler än 300 patienter kunde uppnå 100 % tillfrisknande, och det helt utan biverkningar. Studier med Hydroxychloroquine har gjorts i mindre skala i USA.
Hydroxychloroquine är en malariamedicin som har använts världen över under flera decennier. Behandlingen är billig då patentet på detta läkemedel har löpt ut. Behandlingen ligger på endast runt 500 kr/patient. Behandlingstiden har visat sig vara relativt kort där förbättring av hälsotillstånd har kunnat nås redan efter 6-8 timmar.
Tyvärr så har Hydroxychloroquine blivit ett infekterat ämne då Trump var snabbt ute med information om att detta skulle kunna vara den "game changer" som världen behöver. Trump är samtidigt kritisk mot WHO som han anser har bidragit till den pandemi som USA och världen har drabbats av genom de i början av pandemin villa tona ner allvaret bakom pandemin (respektive länders hälsoministerium följer WHO´s råd och riktlinjer). USA är WHO´s störst enskilda bidragsgivare till WHO, och Trump har nu beslutat frysa framtida bidrag till WHO i väntan på utredning.
WHO har varit mycket tydliga med att Hydroxychloroquine inte är en lösning, och att man har hittat negativa biverkningar som borgar för ett förbud mot användande av detta medikament.
Forskare har under väldigt många år ansträngt sig för att hitta vaccin som ger positiva effekter på Corona-familjen utan att lyckas. I de försök som har gjorts har det visat sig att de som fått vaccin mot corona har drabbats väldigt negativt eller avlidit när de blivit utsatta för själva vaccinet.
Klippet nedan kommer från en amerikansk nät-talkshow där han sammanfattar situatoinen i USA utifrån hans perspektiv. Ta gärna inslagen för vad de är. Man kan plocka de bitar som bygger på fakta och statistik:
Svenska SVT rapporterade nyligen att Ebolamedicinet Remdesevir har gett lovande resultat i studier.
WHO meddelar att de sätter stort hopp till detta medicin (låt oss hoppas att Trump inte blandar sig i).
Det finns stor anledning att fortsätta vara försiktig och hålla sig till de rekommendationer som myndigheterna gett ut som situationen är idag. Särskilt med hänsyn till våra äldre i samhället.
Slutligen så vill jag slå ett slag för att stärka kroppens immunförsvar utifrån generella virussymtom.
Nedanstående metoder vill jag hävda förbättrar kroppens immunförsvar via bland annat ökat antal vita blodkroppar, ökad mängd T-celler, förbättrad syreupptagningsförmåga, förbättrad cellandning via mjukare cellmembran/bättre avgiftning, högre ATP-energi på cellnivå mm:
- Intermittent fasta (ett fönster för intag av föda på sex timmar per dag)
- Ketogen diet
- Fruktarian (fär ca: 80 % av energiintaget kommer från frukt, vilket jag vill hävda försätter kroppen i ett ketogent tillstånd)
- Fasta
- Uteslut socker som är en stark grogrund för virus, patogener och svamp som sänker kroppens immunförsvar (socker hämmar upptaget av c-vitamin i tunntarmen)
Det fullt möjligt att stärka och påverka sin egen hälsa och välmående. Särskilt många exempel finns inom så kallade riskgrupper där man blir av med metabola hälsoproblem som högt blodtryck, diabetes II och övervikt, främst via en förändrad kost.
Hur klarar du av att leva i NUET? Tänker utifrån allt som pågår? Några tips? Förutom mat och yoga? Jag tänker mig att i dessa tider kan man få energi av att vara med familj och vänner? Har du familj?